Teststrips diabetes

Ben jij of ken jij iemand die diabeet is? Tegenwoordig is het bijna normaal geworden in Nederland, of andere westerse landen, dat een persoon gediagnosticeerd is met diabetes. Een op de drie volwassen Nederlanders zou last hebben van type 1 of type 2. Hoe ga je hier mee om en wat komt daarbij kijken? Nu is er in Nederland ook een zeer open beleid op het gebied van zorg wat voor de diabeet uitdagingen met zich mee brengt.

 

De teststrips van diabetes

Wanneer een persoon diabetes heeft moet die regelmatig zijn of haar glucose testen doormiddel van teststrips. Dit proces bestaat uit drie stappen die hier zullen volgen. De eerste stap zal beginnen met het afnemen van een druppel bloed. Door het bloed te ontnemen van je lichaam heb je een prikpen met lancet nodig. Met behulp van de prikpen kan je het druppeltje bloed plaatsen op de teststrips om diabetes goed te meten. De teststrip gaat met bloeddruppel en al in een glucosemeter om de waardes te bepalen. De teststrip is eigenlijk een redelijk simpel product dat bestaat uit 3 onderdelen. De strip zelf, vaak van licht materiaal gemaakt, die de basis biedt. Vervolgens een absorberende laag waar de bloeddruppel goed blijft liggen. Ten slot een elektrode, dit maakt het voor de glucosemeter mogelijk om de waardes te kunnen lezen.

 

De glucose meter online kopen

De waarde van je bloed wordt dus door een glucosemeter bepaald. Ondanks dat het in Nederland een ziekte is die gedeeltelijk gedekt wordt door de verzekering brengt het veel kosten met zich mee. Er is geen gereguleerd verkoopplan voor de diabeet in Nederland maar meer een declaratie proces. Dit zorgt ervoor dat het aanbod van test middelen scherp op prijs concurreert wat voor en nadelen met zich meebrengt. Hoe goedkoper is natuurlijk veel gunstiger voor de consument. Echter is het met een lichamelijke ziekte verstandig om je gehele aankoop proces niet op prijs te baseren. De levering aan de Europese markt wordt enigszins wel in de gaten gehouden maar er blijft natuurlijk variatie in de kwaliteit. De glucosemeter online kopen is bijvoorbeeld een optie mits je de prijs en kwaliteit goed met elkaar vergelijkt. Door het aanbod op het internet goed te vergelijken kun je een duidelijk beeld krijgen van wat de markt op dit moment aanbiedt. Het aankopen van een glucosemeter online is natuurlijk gevoeliger dan het bestellen van teststrips tegen een lagere prijs. Wanneer je vragen of twijfels hebt over je leverancier neem dan contact op met je verzekering om je pakket te bespreken. Niet iedere Nederlander heeft natuurlijk hetzelfde verzorgingspakket.

 

Bezoek eens de website van Diabetesvoordeel.nl voor meer informatie

Zoek jij een online manier voor het kopen van testtrips diabetes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *