SEO scan

Een seo scan laat je bij voorkeur uitvoeren als je meer verkeer op jouw website wilt verwelkomen. Ook maak je gebruik van een seo scan voor het aantrekken van nieuwe klanten, meer leads en omzet. Om dit te kunnen bereiken, heb je een geoptimaliseerde website nodig. Dat betekent dat de website moet voldoen aan de eisen en richtlijnen voor de zoekmachine. Toch is het niet altijd eenvoudig om te kunnen bepalen of jouw website ook daadwerkelijk aan deze seo-richtlijnen voldoet. Juist dan is het goed om een seo scan te laten uitvoeren. Dit kun je laten doen door een seo specialist, een webdesign bureau of een online marketing bureau. Zij weten namelijk precies hoe een goed geoptimaliseerde website aan moet kunnen voldoen. Een seo scan laat zien op welke punten jouw website nog verbetering nodig heeft aangaande de Search Engine Optimization.

 

Een seo scan laten uitvoeren

Een seo scan bepaald tevens op welke zoekwoorden jouw website gevonden wordt, en welke doelgroep daarbij hoort. Dit bepaald uiteindelijk hoe goed de organische vindbaarheid van jouw website is. Tijdens de seo scan wordt er niet alleen gekeken naar het technische gedeelte van de website of webshop. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de content die je op dit moment gebruikt. Deze moet voorzien zijn van de juiste keywords om de online vindbaarheid in de zoekmachine te kunnen verbeteren. Het laten uitvoeren van een seo scan is belangrijk om effectief en doeltreffend van start te kunnen gaan. Een dergelijke website analyse geeft je als ondernemer de mogelijkheid om effectief en doeltreffend van start te kunnen gaan, zonder dat je daarmee veel marketingbudget verspilt.

 

Een op maat gemaakte seo scan

Elke website of webshop is uniek. Daarom bestaat er ook geen standaard procedure voor een seo scan. Om de analyse grondig uit te kunnen voeren, wordt de scan volledig afgestemd op jouw website. Zo geeft een seo scan bijvoorbeeld de punten aan waarop de content van jouw website verbeterd kan worden. Hierbij kun je denken aan teksten en afbeeldingen die zich op de website bevinden. Ook onderzoekt de seo scan de structuur van de website, het gebruik van meta-tags en hoeveel tijd een bezoeker op jouw website verblijft. Ook de gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid en opbouw van de website worden aan een grondige scan onderworpen. Aan de hand van een seo scan kun je als ondernemer dus gericht aan de slag met het optimaliseren van de website of webshop. Je mag daardoor een verbetering van de online vindbaarheid, een toename van het verkeer en meer groei verwachten.

Wat is een seo scan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *