Of je nu op hoog niveau sport of niet, het is belangrijk dit op de juiste manier te doen. De kans op een blessure is groot wanneer je niet de juiste houding hebt. Je kunt spieren en gewrichten overbelasten. Wanneer je last krijgt is het belangrijk om hier direct iets aan te doen voordat de problemen groter worden. Zo kun je bijvoorbeeld een hele andere houding aannemen omdat je pijn hebt in een bepaalde houding. Vaak is het zo dat hoe ouder je wordt des te sneller je last krijgt van blessures. 

Pijnvrij sporten

Goed bewegen

Goed en juist bewegen is heel belangrijk om blessures te voorkomen of om hier vanaf te komen. Ook is het belangrijk om gezond te leven. Zo heeft stress een flinke invloed op jouw lijf en is roken een oorzaak van verschillende klachten. Wat ook zeer belangrijk is, is het eten van gezond voedsel. Al deze dingen staan met elkaar in verbinding. Wanneer je niet gezond leeft pak dan al deze dingen aan. Op deze manier zul je merken dat je steeds beter in je vel gaat zitten.

 

Herstelproces

Wanneer je veel sport is het helemaal belangrijk te letten op het herstelproces van je lichaam. Wanneer je het zelf niet kunt verhelpen dan kun je hulp inschakelen van een sporttherapeut. Je kunt bijvoorbeeld een massagetherapie krijgen die voor sporters uitkomst biedt bij verschillende soorten klachten. Je krijgt zo weer een goede afvoer van afvalstoffen en de juiste aanvoering van voedingsstoffen naar je spieren. De doorbloeding wordt bevorderd en dit draagt zeker bij aan het herstel. Het is aan te raden samen met een sporttherapeut te kijken naar de oorzaak. Een sporttherapeut weet precies waar hij op moet letten en welke behandeling erop volgt. Zo zijn er zijn bepaalde oefeningen waardoor je weer pijnvrij kunt sporten en bewegen

Een tip is om te kijken naar een sporttherapeut bij jou in de buurt zodat je makkelijker langs kunt gaan en de drempel wanneer je pijn hebt minder groot is gezien het dichtbij is.

Pijnvrij sporten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *