Osteopathie voor kinderen baby's

Heb jij een kind dat constant krampjes heeft? Wil je baby al sinds de geboorte niet doorslapen? Grote kans dat een osteopaat je kan helpen. Osteopathie voor kinderen en baby’s is een hele zachte, alternatieve geneeswijze die vaak wonderen verricht. De reden daarvoor is dat klachten vaak van een ophoping van stress in hun lichaam komen, en een behandeling deze kan laten afvloeien. Osteopathie voor kinderen en baby’s werkt eigenlijk hetzelfde als bij volwassenen. De osteopaat voelt met zachte handgrepen waar er bewegingsbeperkingen bestaan, en heft deze door middel van lichte druk op. Soms is het nodig om te kraken, soms om de organen vrij te maken en soms moet er wat meer bewegingsvrijheid in en rondom de schedel worden gecreëerd. Dit klinkt een beetje vreemd, maar zelfs een minimale beperking (bijvoorbeeld door verkramping) kan klachten opleveren.

Osteopathie voor kinderen en baby’s doet nooit pijn

Het fijne aan deze techniek is dat het een hele zachte manier is om klachten op te lossen. Zowel wat oudere kinderen als (zelfs pasgeboren) baby’s reageren er heel goed op, en worden vaak zelfs heel ontspannen tijdens de behandeling. En niet voor niets, want ze hebben vaak gauw genoeg door dat de osteopaat bewegingsvrijheid aan het creëren is in hun lijf, en dat er iets gebeurt. Kinderen zijn daar intuïtief veel sterker in dan volwassenen, dus het is heel mooi om te zien hoe ze op een behandeling reageren. 

Welke klachten kun je met osteopathie behandelen?

Of je nu interesse hebt in osteopathie voor kinderen en baby’s of voor jezelf maakt niet uit. De lijst van klachten waar het bij kan helpen is namelijk hetzelfde. Osteopathie kan erg helpen bij onder andere slaapproblemen, pijn, een gebrek aan eetlust en een slechte houding. Meestal geeft één behandeling al verlichting, maar na ongeveer drie behandelingen kun je zeggen of het werkt. Het is zeker het proberen waard als je al van alles geprobeerd hebt. En voor osteopathie geldt: Baat het niet dan schaadt het niet.

Osteopathie voor kinderen en baby’s maakt het verschil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *