Relatiecoach Almere

Merk je dat je de laatste tijd steeds minder graag naar je partner gaat na een lange werkdag? Dit hoeft geen teken te zijn dat de relatie over is maar dat jullie toe zijn aan hulp bij relatieproblemen. Door een relatiecoach in te schakelen kan je de relatie redden maar ook voor je eigen geestelijke gezondheid kan het veel betekenen. Constant piekeren brengt alleen maar negatieve gevolgen met zich mee. Valt mijn relatie nog te redden? Moeten we bij elkaar blijven voor het kind? Deze twijfels zijn legitieme vraagstukken die vaker voorkomen dan je denkt. Door in gesprek te gaan kunnen jullie samen de relatie test overwinnen.

 

Wat is de eerste stap?

Vaak zijn de oorzaken van relatieproblemen terug te traceren naar het afsluiten naar elkaar toe. Door de hoge werkdruk en andere verplichtingen kan het voorkomen dat je als partners naar elkaar toe op sociaal gebied dicht slaat. Dit is geen eindstreep maar slechts een drempel. De eerste stap is in overleg een contact moment vast leggen om te praten met een relatiecoach. Dit kan natuurlijk eenmalig en meer als test ronde voor beide partijen. In dit gesprek zal er een basis gelegd worden tussen het stel en de coach. Door voorzichtig af te tasten waar de irritatiepunten zitten die zowel bewust en onbewust zich kunnen manifesteren in een relatie kan je beginnen. Deze basis zal voor beide partijen duidelijkheid bied over zaken waar voorheen geen besef van was. Als je partner het niet weet kan die het ook niet veranderen.

 

Wat de relatiecoach voor jou kan doen

Communicatie is de sleutel en in een sessie zal de nadruk van de coach liggen op een band te herstellen. Wanneer een band is opgebouwd kan er voorzichtig gewerkt worden aan de ervaringen van de partners. Hulp bij relatieproblemen start altijd bij herstellen van de communicatiekanalen. Zodra die stap gezet is kan er begonnen worden aan het bespreekbaar maken van irritatiepunten bij je partner. Dit kan voor wrijving zorgen maar door je beide kwetsbaar op te stellen kan je pas vooruitgang boeken. Er is geen winnaar of verliezer want dat doen jullie samen en dat is het uitganspunt van de relatiecoach. Samen kan je er zeker komen en wanneer dat niet het geval is kan je op volwassen wijze uit elkaar gaan. Dit zal drama en ongemakkelijke situaties voorkomen.

Hulp bij relatieproblemen door een relatiecoach Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *