Veel ouders kiezen er tegenwoordig voor om hun kindje alleen biologische babyvoeding te geven. Hiervoor heeft iedere ouder zijn of haar eigen redenen, maar het kiezen voor voeding die niet (of zo min mogelijk) te maken heeft gehad met pesticiden en gemodificeerde groeimethodes is uiteraard een gezonde keuze voor het lichaam van jouw groeiende kindje. Wanneer je wilt kiezen voor biologische babyvoeding, kun je uiteraard kiezen voor kant en klare voeding voor de baby die je in een potje in de winkel kunt kopen. Hoewel er niets is aan te merken op deze voeding, kan de prijs voor dergelijke producten in de winkel een flinke kostenpost opleveren voor ouders.

Zelf biologische babyvoeding bereiden

Kies jij het liefst voor biologische babyvoeding? Dan kun je aanzienlijk besparen op de kosten van deze voeding door zelf zoveel mogelijk jouw babyvoeding te maken. Je kunt hierbij eventueel ook samenwerken met andere ouders die hun kindje graag biologische voeding geven. Wanneer je bij het koken voor de volwassenen een aantal schepjes biologische groente, fruit, vis of vlees (of vleesvervangers) apart houdt, kun je deze ingrediënten gebruiken voor het maken van gezonde babyvoeding. Deze voeding vries je in, bijvoorbeeld in een diepvriesbakje, zakje of in een ijsblokjesvorm.

Zo heb je altijd een perfecte portie biologisch eten bij de hand en op voorraad. Wanneer je een maand lang na het eten een aantal biologische ingrediënten prakt of door een blender haalt en vervolgens de hapjes invriest, heb je snel een grote voorraad.

Goedkope ingrediënten voor biologische babyvoeding

Het is geen geheim dat biologische groenten en fruit doorgaans wat prijziger zijn dan de regulier geteelde groenten en fruit. Door er juist bij biologische groenten voor te kiezen om de groenten zoveel mogelijk binnen het seizoen te kopen, eet je voordeliger. Koop grotere verpakkingen biologische wortels, een bloemkool en wat aardappels. Hiermee creëer je zonder moeite een flinke voorraad hapjes waar jouw kindje absoluut van zal genieten. Ook diepvriesgroenten en voorgekookte biologische groenten, zoals rode bieten, rode kool en bijvoorbeeld doperwtjes en spinazie, kun je prima gebruiken voor het maken van biologische hapjes voor jouw baby. Door slim te winkelen en in te kopen kost het geven van biologische voeding niet meer geld, maar bespaar je juist. Je hoeft geen potjes te kopen in de winkel en je hebt altijd perfect biologisch eten zonder toevoegingen bij de hand voor jouw kindje. Dat voelt goed en gezond!

 

Biologische babyvoeding

Biologische babyvoeding nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *